top of page


Φθινοπωρινές γωνιές χαλάρωσης


Το φθινόπωρο έχει έρθει για τα καλά κ τα πρώτα κρύα έκαναν την εμφάνισή τους. Οι λάτρεις του καλοκαιριού κάπου εδώ συνειδητοποιούν το τέλος του κ εμείς οι υπόλοιποι που αγαπάμε το φθινόπωρο λίγο παραπάνω έχουμε ξεκινήσει ήδη την αλλαγή διακόσμησης στο σπίτι! Αφού λοιπόν ο Οκτώβριος φτάνει πια στο τέλος του, το σπίτι σίγουρα χρειάζεται νότες ζεστασιάς. Η διάθεση θα παραμείνει μινιμαλιστική, καθώς ο στόχος είναι μια ξεκούραστη ατμόσφαιρα, αλλά θα χρειαστούν διαφορετικά layer υφασμάτων, θερμότερα χρώματα, οτιδήποτε ιδανικό για χουχούλιασμα κ φυσικά λίγο Halloween -στη μινιμαλιστική του version βέβαια.


Χρώμα & υφές

Ας ξεκινήσουμε από τα αγαπημένα σας χρώματα. Βρείτε λοιπόν το χρώμα που αγαπάτε λίγο περισσότερο από τα υπόλοιπα κ επιλέξτε μια σκούρη απόχρωσή του. Επενδύστε σε διακοσμητικά, κουβέρτες για τον καναπέ, μαξιλάρια ή ό,τι άλλο σας αρέσει, αυτής της απόχρωσης κ θα δώσει αμέσως μια πιο ζεστή πινελιά στο χώρο σας. Μπορείτε να συνδυάσετε το αγαπημένο σας χρώμα με κάποιο άλλο πιο ουδέτερο, όπως το γκρι ή το μπεζ, ώστε να διατηρήσετε μια ηρεμία στη χρωματική σας παλέτα. Εγώ όπως μπορεί να ξέρετε αγαπώ το πράσινο! Έτσι, διάλεξα μια χακί απόχρωση για τα μαξιλάρια του σαλονιού μου κ συνδυαστικά ένα ανοιχτό μπεζ, για έξτρα cosiness σε μαξιλάρια κ κουβερτούλα καναπέ. Ένα μάλλινο χαλί, μερικά μαξιλάρια κ ζεστές κουβερτούλες είναι όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα χαλαρωτικό σημείο εστίασης.



Αρώματα

Τα αρώματα ενός χώρου αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στο σχεδιασμό μου, καθώς είναι αυτά που συνδέοντα άμεσα κ με ισχυρούς δεσμούς με τη μνήμη μας. Όταν ένας χώρος μας προκαλεί ξεκούραση κ απολαμβάνουμε τη μυρωδιά του, μόλις ξαναμυρίσουμε τα ίδια αρώματα θα έρθει στο μυαλό μας πεντακάθαρα η ανάμνησή του. Εγώ διάλεξα τα αγαπημένα μου salted caramel κεριά για να φτιάξω τη φθινοπωρινή γωνιά μου! Το άρωμά τους μου θυμίζει φθινόπωρο (ίσως κ λίγο χριστούγεννα) κ έχει άμεση επίδραση στην ψυχολογία μου, με χαλαρώνει κ μου φτιάχνει το κέφι. Διαλέξτε κ εσείς κάτι χαλαρωτικό, χωρίς ένταση -δεν χρειάζεται να είναι κ το καλύτερο του κόσμου, αρκεί να σας αρέσει. Πάρτε λοιπόν κοντά σας τα αρωματικά κεριά, μερικά σπίρτα κ ετοιμαστείτε να χαλαρώσετε.




Μινιμαλιστικές κολοκύθες

Για να κάνουμε την ατμόσφαιρα λίγο πιο Halloween-friendly έχω επιλέξει μερικές λευκές κολοκύθες που συμπληρώνουν τη διακόσμηση. Οι λευκές κολοκύθες είναι λίγο πιο σπάνιες εξαιτίας της μοναδικής ομορφιάς τους (ή απλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα). Καθώς τα περίεργα σχήματα με συναρπάζουν, οι δικές μου κολοκύθες είναι ιδιαίτερα μεγάλες κ διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά εσείς μπορείτε να αγοράσετε όποιο μέγεθος ή σχήμα βρείτε κ σας αρέσει. Εξαιτίας του όγκου τους δημιουργούν μια ολοκληρωμένη σύνθεση δίπλα στα αγαπημένα μου περιοδικά κ με μια μόνο ματιά είναι αρκετά ελκυστικό μέρος για διάβασμα κ ξεκούραση.




Φθινοπωρινά φυτά

Αφού λοιπόν μπήκα στη διαδικασία να δημιουργήσω ένα νέο σημείο χαλάρωσης στο σαλόνι είπα να το ενισχύσω όσο μπορώ για να το αισθάνομαι ακόμα πιο ζεστό, φιλόξενο κ φθινοπωρινό, συμπληρώνοντας τη μικρή αυτή σύνθεση με το λατρεμένο μου κλαδί βαμβάκι, το οποίο μου έφερε ο γλυκός μου μπαμπάς πριν από δύο χρόνια όταν του είπα ότι φτιάχνω μια πιο φθινοπωρινή διακόσμηση για το σπίτι! Επομένως πάρτε το αγαπημένο σας βάζο κ στολίστε το εκεί δίπλα με μερικά κλαδιά που φωνάζουν φθινόπωρο! Αν δεν έχετε βαμβάκι ή κάποιο ταιριαστό με το θέμα κλαδί (φυσικά μπορείτε να αγοράσετε) αλλά πιστεύω με μια βόλτα στη γειτονιά σας όλο κ κάτι θα βρεθεί. Αν είστε κ plant killer -όπως μερικοί φίλοι μου- μας κάνει κ αυτό! Τα ξεραμένα κλαδιά από το φυτό σας με λίγη περιποίηση μέσα σε ένα βάζο είναι το απόλυτο ίσως φθνινοπωρινό διακοσμητικό. 100% φυσικό χωρίς έξοδα!



bottom of page