top of page



Meet Gogo Tales candles


Η πρώτη μου επικοινωνία με τη Γωγώ ήταν μέσω Instagram για να πραγματοποιήσουμε μια συνεργασία. Φυσικά ενθουσιάστηκα καθώς κ εγώ έναν εθισμό στα αρωματικά κεριά τον έχω! Στην πορεία όμως τη γνώρισα καλύτερα κ ανακάλυψα πως πέρα από φανταστική candle maker είναι κ υπέροχος άνθρωπος. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να μοιραστώ μερικές πληροφορίες τόσο για εκείνη, όσο κ για το Gogo Tales.




To Gogo Tales ξεκίνησε το 2021 όταν η Γωγώ αποφάσισε να επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα από όπου είναι κ ένα μέρος της καταγωγής της. Αφού λοιπόν γύρισε πολλά μέρη του κόσμου κ έμεινε για χρόνια στην Αγγλία, αποφάσισε επιστρέφοντας στην Ελλάδα να δημιουργήσει τα δικά της κεριά σόγιας στο workshop που έφτιαξε στην Αθήνα. Το όνομα προέρχεται από μια μικρή αναφορά στην αγάπη της για τα παραμύθια, «fairytales have always been my favourite, I’m a dreamer after all» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Αυτό όμως που τη συναρπάζει πραγματικά κατά τη διαδικασία παραγωγής των κεριών είναι το πειραματικό κομμάτι, όπου τα αποτελέσματα πολλές φορές είναι απρόσμενα. Κάτι σπάει, κάτι άλλο υπερχειλίζει κ κάπως έτσι φτάνεις σε μια ιδέα που δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό σου. Το λες κ μαγικό! Το ευεργετικό ατύχημα είναι κάτι που πάντα θαύμαζα στην τέχνη, για τον τρόπο που συνδυάζει τη μοναδικότητα με τη δημιουργικότητα.




Η αρχική ιδέα που με ενθουσίασε ήταν τα αρχαιοελληνικού τύπου κεριά, κίονες κ Αφροδίτη της Μύλου. Σαν λάτρης της αρχαιοελληνικής τέχνης κ αρχιτεκτονικής δεν θα μπορούσα να μην έχω κάτι σχετικό σε κερί! Έτσι λοιπόν διάλεξα μερικά σχέδια με απλό κερί σόγιας κ μερικά με φύλλα χρυσού. Τα αγάλματα που σώζονται από την αρχαιότητα παρά το λευκό τους χρώμα δεν ήταν πάντα έτσι. Άλλες φορές είχαν χρώματα ή διάφορες επενδύσεις από χρυσό κ.α. Επομένως τα φύλλα χρυσού σε ένα τέτοιο κερί μου δημιουργούν την εντύπωση πως η επένδυση του χάθηκε με τα χρόνια -πολύ πετυχημένο!



Όταν άνοιξα το πακέτο το πρώτο πράγμα που αισθάνθηκα ήταν μυρωδιά. Το βασικό άρωμα που κυριαρχεί στα κεριά Gogo Tales είναι το σανδαλόξυλο καθώς ο στόχος είναι οι νότες από άρωμα ξύλου να φέρουν στο χώρο μια αίσθηση φρεσκάδας κ να καθαρίσουν την ατμόσφαιρα. Αφού λοιπόν λέμε για αρώματα, κάπου εδώ να αναφέρω πως η Γωγώ λατρεύει τον καφέ κ τα μπισκότα οπότε η νέα χριστουγεννιάτικη κολεξιόν κεριών θα είναι με άρωμα εσπρέσσο & μπισκότο! Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν για να προλάβετε τα υπέροχα αυτά νέα αρώματα που θα χρωματίσουν γλυκά τα Χριστούγεννά σας.



Παρά την αγάπη μου για την αρχαία Ελλάδα, σαν αρχιτέκτονας αυτό που με συναρπάζει είναι οι λεπτομέρειες κ ειδικά αυτές που μπορούν να αναφερθούν ως «αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες». Αυτό το συνάντησα σε ένα άλλο σχέδιο από τα κεριά του Gogo Tales, στο geometric cube. Ένας κύβος φτιαγμένος από μικρότερα κυβάκια, μπορώ να πω πως μοιάζει λίγο με κύβο του Rubik σε σύγχυση! Η μοναδικότητα του σχήματος κ η πολυπλοκότητα στη γεωμετρία του αποπνέει μια αρχιτεκτονική διάθεση κ με κάνει να το λατρεύω. Αυτή τη στιγμή είναι από τα αγαπημένα μου διακοσμητικά κ μου αρέσει να τοποθετώ το ένα πάνω στο άλλο στα ράφια έμπνευσης στο γραφείο μου.



Πέρα από τις δικές μου προτιμήσεις στο Gogo Tales θα βρείτε κ άλλα σχέδια με πιο πρόσφατη προσθήκη τα κεριά που η βάση τους δομείται από τσιμέντο! Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, ένα σετ κεριών είναι ένα όμορφο κ οικονομικό δώρο για φίλους, συνεργάτες ακόμα κ για εσάς τους ίδιους.




Ρίξτε μια ματιά στο e-shop του Gogo Tales μέσω etsy κ πριν ολοκληρώσετε την αγορά μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε τον κωδικό “Helena15” για να κερδίσετε 15% έκπτωση!







bottom of page