top of page



Τι κάνουμε τελικά με όλα αυτά τα σκουπίδια?


Το θέμα που με προβληματίζει από το καλοκαίρι, σχετίζεται με τα σκουπίδια που δημιουργούνται στην καθημερινότητα ενός νοικοκυριού. Στα περισσότερα σπίτια ο κάδος απορρημάτων είναι ενσωματωμένος σε κάποιο ντουλάπι, συνήθως κάτω από τον νεροχύτη. Τι γίνεται όμως με τις σύγχρονες κ ανακαινισμένες κουζίνες? Το κομμάτι των σκουπιδιών δεν υπολογίζεται κατά τον σχεδιασμό, αντίθετα μένει για το τέλος κ πολλές φορές το αποτέλεσμα είναι ένας άσχημος ογκώδης κάδος που αναμφίβολα εμποδίζει τα πάντα κ περιορίζει το στυλ. Ό,τι σχεδιάζεται για μια κουζίνα, από σκεύη μέχρι λευκές συσκευές κ gadget, έχει κομψά φινιρίσματα κ ιδιαίτερο ύφος, όμως όταν πρόκειται για τον απλό καθημερινό κάδο οι επιλογές δεν είναι πολλές.


All images: courtesy Brabantia, featuring the Brabantia Bo bin.


Η καθημερινότητα ενός νοικοκυριού πλέον έχει αλλάξει σημαντικά. Με τα νέα δεδομένα το delivery φαγητού έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας, όπως επίσης κ οι online παραγγελίες. Που θέλω να καταλήξω? Στις υπερβολικές συσκευασίες φυσικά! Συνεχώς προκύπτουν άχρηστες συσκευασίες κ περιτυλίγματα για πέταμα κ οι κλασσικοί κάδοι πλέον δεν χωράνε ούτε τα μισά. Έτσι λοιπόν, αφού ο κάδος της κουζίνας μας δεν χωράει καλά καλά τα σκουπίδια, αμέσως προκύπτει κ η ανάγκη για χώρο ανακύκλωσης (αν δεν κάνετε ήδη ανακύκλωση ξεκινήστε αμέσως, είναι πιο απλό απ΄όσο νομίζετε κ κάνει πολύ καλό στο περιβάλλον). Το αποτέλεσμα από όλο αυτό -κ το λέω από προσωπική επειρία- είναι μια έξτρα σακούλα με τα πακέτα που δεν χωράνε στον κάδο κ άλλη μία για την ανακύκλωση. Στοιβαγμένες φυσικά κάπου στην κουζίνα, καταστρέφοντας κάθε είδους μινιαλισμό, πιάνουν πολύτιμο χώρο κ μας χαλάνε τη διάθεση με τις μυρωδιές τους.




Μετά από αρκετές ώρες έρευνας βρήκα κάποια αξιόλογα κομμάτια, όμως θα σας μιλήσω για ένα συγκεκριμένο, την τοπ επιλογή μου. Ο κάδος Βο touch της Brabantia, είναι ένας κάδος απλός σε στυλ αλλά κ κομψός, διακριτικός έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα να τον έχετε σε εμφανές σημείο στην κουζίνα σας. Έχει εσωτερικό καδό που μπορεί εύκολα να βγει για να πλυθεί, κ με την τεχνολογία soft-touch ανοίγει πανεύκολα απλά με ένα άγγιγμα. Το ύψος του είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση κ μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε μια εντυπωσιακή παλέττα χρωμάτων ώστε να το συνδυάσετε με το χρώμα της κουζίνας σας ή να δημιουργήσετε μια μοναδική αντίθεση. Ένα ιδιαίτερα βολικό γεγονός για αυτό τον κάδο είναι οι επιλογές για το εσωτερικό του. Υπάρχει η δυνατότητα να διαλέξετε έναν μεγάλο κάδο για το εσωτερικό των 36 λίτρων, δύο 23 + 11 λίτρα, ή 3 x 11 λίτρα αν θέλετε να κάνετε διαχωρισμό σε οργανικά κ ανόργανα σκουπίδια για κομποστοποίηση. Με τον τρόπο αυτό έχουμε την επιλογή για τη σωστότερη διαχείριση των απορρημάτων μας, για ένα πιο πράσινο κ βιώσιμο μέλλον!






O Bo touch bin είναι λίγο πιο πάνω από τις τιμές που πιθανώς να περιμένατε. Παρ΄όλα αυτά είναι μοναδικός σε design, αφού μοιάζει με τμήμα της κουζίνας κ όχι με κάδο, παράλληλα είναι εύχρηστος κ το ύψος του βοηθάει ιδιαίτερα όταν μαγειρεύετε κ χρειάζεστε κοντά σας τον κάδο (για να ξεφλουδίσετε πατάτες για παράδειγμα). Αυτό που μου κέντρισε το ενδιφέρον στα πλεονεκτήματά του είναι πως δεν μαζεύει σκόνη στη βάση του όπως οι συνηθισμένοι κάδοι κ μπορεί εύκολα να καθαριστεί αφού η σκούπα χωράει άνετα από κάτω. Έχει 10 χρόνια εγγύηση γιατί δεν πρόκειται να πάθει τίποτα κ πιστέψτε με θα τον καταευχαριστηθείτε!




[ad-affiliate link]



Αυτό το άρθρο δεν είχε τόσο άμεση σχέση με τα Χριστούγεννα, όμως σκέφτηκα πως αφού είναι η περίοδος των δώρων, θα ήταν ένα υπέροχο δώρο για τον εαυτό σας! Περιμένω τις εντυπώσεις σας στα σχόλια!

bottom of page