top of page

Πώς να συμμαζέψετε τα ασυμμάζευτα


Στην προσπάθεια να κάνουμε τα σπίτια μας πιο μινιμαλιστικά κ να μιμηθούμε όλα αυτά που βλέπουμε σε περιοδικά κ στα social ερχόμαστε αντιμέτωποι με το εξής πρόβλημα. Που πάνε όλα αυτά τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως για παράδειγμα οι φορτιστές των κινητών, τα τηλεκοντρόλ κ άλλες μικροσυσκευές ή αξεσουάρ; Το σίγουρο είναι πως η αποθήκευσή τους σε κάποιο ντουλάπι, πιθανώς μακριά από την περιοχή χρήσης τους (συνήθως είναι το σαλόνι) δεν είναι μια βολική λύση που θα έχει διάρκεια, καθώς μετά από μερικές φορές θα τα ξαναβρούμε πεταμένα κάπου δίπλα στον καναπέ μας. Η λύση που προτείνω κ εφαρμόζω στο σπίτι μου είναι η χρήση κουτιών κ καλαθιών σε εμφανή σημεία ώστε να υπάρχει άμεση πρόσβαση, όταν υπάρχει ανάγκη.




Από τις αγαπημένες μου επιλογές είναι τα χάρτινα κουτιά σε φυσικό χρώμα που λειτουργούν τέλεια σαν έξυπνη αποθήκευση καθώς «κουμπώνουν» το ένα πάνω στο άλλο, είναι ελαφριά κ έχουν μεγάλη χωρητικότητα. Τα χρησιμοποιώ στο σαλόνι δίπλα στον καναπέ ή κάτω από το τραπέζι όχι όμως προσπαθώντας να τα κρύψω αλλά αντιμετωπίζοντάς τα ως μέρος της διακόσμησης.




Το μεγάλο κουτί είναι της εταιρείας ferm living, έρχεται σε πακετάκι των δύο κ εκεί αποθηκεύω πράγματα που θα χρειαστώ φεύγοντας από το σπίτι αλλά κ όσο βρίσκομαι σε αυτό, όπως την κρέμα χεριών μου ή ένα αδιάβροχο. Αυτό που μου αρέσει όμως είναι πως συνδυάζεται πολύ όμορφα με το επίσης χάρτινο κουτί BJORK από Jysk. Φυσικά κ οι δύο εταιρείες βγάζουν μικρό κ μεγάλο μέγεθος κ μπορείτε να τα σετάρετε, όμως εμένα μου αρέσει να κάνω συνδυασμούς!


Στο μικρότερο κουτί λοιπόν, ταιριάζουν φορτιστές, ακουστικά & τηλεκοντρόλ, ή ό,τι άλλο χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητά σας. Είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να διατηρήσετε το εσωτερικό των κουτιών τακτοποιημένο ώστε να βρίσκετε εύκολα αυτό που χρειάζεστε. Αντίστοιχο κουτί αποθήκευσης χρησιμοποιώ κ στο γραφείο μου, είναι ιδιαίτερα βολικό, χωράει όσα χρειάζονται αποθήκευση κ διατηρεί την τάξη σ΄ένα χώρο που μονίμως ήταν ακατάστατος λόγω της δουλειάς.



Ας μην περιοριστούμε όμως στα κουτιά, αφού τα καλάθια είναι εξίσου χρηστικά! Ένας τρόπος για να διαχωρίσετε τι θα μπει σε καλάθι κ τι σε κουτί είναι να κρίνετε τα αντικείμενα με βάση το μέγεθος κ το υλικό. Για παράδειγμα, υφάσματα όπως ριχτάρια κ κουβερτούλες καναπέ ή μαξιλάρια, καλό είναι να αποθηκεύονται σε καλάθια ώστε το ύφασμα να μην παραμένει κλεισμένο χωρίς να αερίζεται. Επιπλέον, τα μικρότερα αντικείμενα που σκονίζονται ευκολότερα είναι πιο προστατευμένα μέσα σε ένα κλειστό κουτί.




Εγώ χρησιμοποιώ καλάθια κ στα υπνοδωμάτια, αφού μερικές φορές χρειάζομαι έξτρα μαξιλάρια στο κρεβάτι, αλλά κ για να έχω κοντά μου μερικά από τα βιβλία που διαβάζω.



Κάθε σπίτι βέβαια είναι διαφορετικό κ οι ανάγκες που προκύπτουν ποικίλουν, επομένως χρειάζεται παρατήρηση κ μια μικρή μελέτη, έτσι ώστε να κρίνετε σωστά ποια αντικείμενα θα αποθηκεύσετε δίπλα σας κ τι ρόλο θα παίξουν τα κουτιά κ τα καλάθια στη ροή κινήσεων στο χώρο σας, σαν κομμάτι της διακόσμησης. Μη διστάσετε σχετικά με το περιεχόμενο, ξύλα για το τζάκι, προσανάμματα, περιοδικά, ακόμα κ φρούτα ή λαχανικά για την κουζίνα σας ειδικά αν πρόκειται για open plan χώρο. Το σπίτι σας θα είναι πιο τακτοποιημένο, πιο ξεκούραστο στην όψη κ παράλληλα θα έχετε άμεση πρόσβαση στα πράγματα καθημερινής χρήσης!



bottom of page